کتاب عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس، شاه‌کلیدهای مسیر تکامل
قیمت‌های باورنکردنی قالب آماده‌ی پایان‌نامه
تخفیفات ویژه‌ی خدمات پژوهشی
0
0

با چه افرادی باید قطع رابطه کنید؟

همه‌ی رابطه‌ها نیازمند صداقت، احترام، زمان، انرژی، عشق و اعتماد متقابل است. شاید شنیده باشید که برای بهبود رابطه با یک دوست، همکار یا آشنا باید تلاش کرد. کاملاً درست است؛ اما روابطی هم وجود دارد که به‌جای تلاش برای بهبود آن، باید به خاتمه‌ی آن فکر کرد. مسئله مهم این است که ازلحاظ احساسی و عاطفی مراقب خودتان باشید و برای روابط خود حدومرز تعیین کنید.
اگر در رابطه‌ای هستید که احساس می‌کنید برای مدتی طولانی به‌صورت یک‌طرفه درآمده یا به همان اندازه که شما زمان و انرژی برای آن صرف می‌کنید، دریافت مناسبی ندارید، باید در ادامه دادن آن رابطه تجدیدنظر کنید.
افرادی که می‌بایست با آن‌ها قطع ارتباط کنید یا ارتباط خود را با آن‌ها به حداقل برسانید ویژگی‌هایی دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود. توجه داشته باشید، دیدن یک ویژگی به‌تنهایی کافی نیست یا دیدن برخی ویژگی‌ها در برخی زمان‌ها به‌طور مقطعی، دلیلی برای قطع ارتباط با دیگران نمی‌شود.

– آن‌ها متعهد نیستند
از افرادی که قابل‌اعتماد و قابل‌اتکا نیستند دوری‌کنید. این افراد به‌راحتی قول و قرارهای خود را لغو می‌کنند. آن‌ها دقیقاً زمانی که نیازمند حضورشان هستید و به آن‌ها احتیاج دارید، ناپدید می‌شوند و شما را تنها می‌گذارند. آن‌ها باور ندارد رابطه دوستی با شما آن‌قدر ارزشمند باشد که به خاطر شما خودشان را به‌زحمت بیندازند و به‌سادگی برای رفتارهای نامناسب خود توجیه آورده و خود را بیش‌ازحد مشغول و گرفتار نشان می‌دهند.

– انرژی منفی دارند و شما را دچار مشکل می‌کنند
از افرادی که سعی می‌کنند رفتار شما را کنترل کنند یا شما را تحت‌فشار قرار دهند تا به شیوه‌ی خاص آن‌ها رفتار کنید، فاصله بگیرید. اهل تمسخر و انتقاد توهین‌آمیز هستند. شما را با دیگران مقایسه می‌کند و حس حسادت و رقابت را در شما برمی‌انگیزانند تا به مقصودشان برسند. کافی است رفتاری از شما ببینند که مخالف میلشان باشد تا به آن‌ها بربخورد، عصبانی شوند و تنش ایجاد کنند. آن‌ها به عقاید شما احترام نمی‌گذارند و شما را به خاطر افکار و عقایدتان مورد قضاوت قرار می‌دهند. رفتارشان تنها زمانی مناسب است که خواسته‌هایشان برآورده شود. از همه‌چیز شکایت دارند و با حرف‌ها یا رفتارشان حال اطرافیان را بد می‌کنند یا به خاطر اتفاقات گذشته در آن‌ها احساس گناه ایجاد می‌کنند یا چیزهایی می‌گویند تا آن‌ها را خجالت‌زده کنند.
ارتباط داشتن با این افراد فقط حس و حال شما را بد و زمان شما را تلف می‌کند و نشاط و شادمانی را در زندگی شما کم‌رنگ می‌کند. اگر چنین فردی را مشاهده کردید بهتر است بی‌خیال او شوید و برای جلب رضایت او دست به هر کاری نزنید و سرویس‌دهی را متوقف کنید؛ به دلیل اینکه ادامه این رابطه شما را پشیمان خواهد کرد. تنها ماندن، بهتر از بودن در کنار افرادی است که تحمل دیدنِ خود واقعی شما را ندارند.

– بیشتر درخواست کمک می‌کنند و کمتر کمکتان می‌کنند
همیشه وقتی به شما نیاز دارند، سراغی از شما می‌گیرند و با شما ارتباط برقرار می‌کنند. از شما انتظار دارند همیشه در دسترسشان باشید و زمان، انرژی، اعتبار و امکاناتتان را در اختیارشان قرار دهید، اما خود را ملزم به رعایت این موضوع نمی‌دانند. آن‌ها هرگز به خاطر شما در مقابل دیگران نمی‌ایستند و اعتقادی به جبران کردن لطفتان ندارند و کمتر در عمل سپاسگزار لطفتان هستند.
توصیه می‌شود با تمام کسانی که برای بهتر کردن زندگی شما تلاش می‌کنند، مهربان باشید و در زمان مناسب، لطف آن‌ها را جبران کنید تا انگیزه مهربانی در افراد تداوم پیدا کند.

– به‌راحتی شما را فراموش می‌کنند و کنار می‌گذارند
تنها بعضی خواسته‌های این افراد با شما مشترک است اما ذهنیت و باورهایشان خیر. آن‌ها تنها زمانی که نیاز، هدف یا برنامه‌ی مشترک با شما داشته باشند با شما در ارتباط خواهند بود و ابراز لطف و دوستی می‌کنند؛ اما به‌محض رسیدن به خواسته‌هایشان، شما را فراموش می‌کنند و از مواجهه با شما و بودن در کنارتان خودداری می‌کنند. در رابطه‌ای شریک شوید که ببینید طرف مقابل هم برای شما زمان و انرژی مناسب می‌گذارد.

– مکالماتی سطحی دارند
دوستان غیرواقعی سعی نمی‌کنند تا رابطه‌ای دوستانه و عمیق بین شما و او شکل بگیرد؛ به همین دلیل مکالمات آن‌ها تنها حول مسائل سطحی و روزمره حرکت می‌کند و به بحث‌های عمیق و دوستانه جهت ایجاد شناخت بیشتر و تحکیم روابط نمی‌پردازند. آن‌ها نسبت به حرف‌هایتان بی‌توجه و حواس‌پرت به نظر می‌آیند و به صحبت‌هایتان علاقه نشان نمی‌دهند. بیشتر از خود صحبت می‌کنند و حال شما را کمتر جویا می‌شوند. در برنامه زندگی این افراد کمتر زمانی برای وقت گذراندن با شما وجود دارد و بیشتر روابطشان موردی، مناسبتی و کوتاه‌مدت است.

– سختشان است هنگام موفقیت، شما را تشویق کنند
مراقب کسانی که هنگام کسب موفقیت برای شما دست نمی‌زنند و شما را تشویق نمی‌کنند باشید. هنگام کسب موفقیت، تحلیل رفتار دیگران بسیار مهم است. دوستان غیرواقعی اغلب سعی می‌کنند موفقیت شما را امری بسیار کم‌ارزش و عادی نشان دهند یا با بیان موفقیت‌های خود، آن را نادیده بگیرند و روحیه شما را تضعیف کنند. افرادی که از ته دل برای موفقیت شما خوشحال نمی‌شوند، لیاقت دوستی و برقراری ارتباط را ندارند.

– به‌جای گپ زدن با شما، در مورد دیگران صحبت می‌کنند
به‌جای آنکه از حال شما جویا شوند و با شما خوش باشند، پشت سر دیگران صحبت می‌کنند. بدگویی و قضاوت کردن دیگران نشانه‌ی عدم بلوغ عاطفی است. متأسفانه این ویژگی، کم‌وبیش در اغلب افراد وجود دارد که باید با تلاش جدی به رفع آن پرداخت.

– عذرخواهی نمی‌کنند و عذرخواهی را هم نمی‌پذیرند
مسلماً برای هر کس پیش‌آمده که رفتار نسنجیده‌ای از او سر بزند، اما آنچه مهم است این است که تلاش کند تا جبران مافات کند. برخی افراد به‌جای عذرخواهی و جبران اشتباه، سعی در توجیه آن و تقبیح طرف مقابل دارند و شدیداً از عذرخواهی سربازمی‌زنند.
جالب است که عذرخواهی دیگران را هم نمی‌توانند به‌سادگی بپذیرند و برای آن توجیه و دلیل می‌تراشند. آن‌ها فکر می‌کنند که با عذرخواهی کردن یا پذیرش خطای دیگران، کوچک می‌شوند اما آنچه در واقعیت اتفاق می‌افتد این‌چنین نیست. انسان با عذرخواهی، پختگی، کمال عقل و ادب و علاقه خود را برای پایداری و تحکیم یک رابطه نشان می‌دهد و فرد نه‌تنها کوچک نمی‌شود بلکه بزرگ‌تر و محبوب‌تر نیز می‌شود.

اگر این ویژگی‌ها را در خود می‌بینید سعی کنید آن‌ها را به‌مرورزمان بهبود ببخشید اما از تلاش برای تغییر دادن دیگران جدا خودداری کنید؛ به دلیل اینکه به فردی که به این موضوع مهم باور ندارد که برای بهبود زندگی نیازمند تغییر است، حتی ذره‌ای نمی‌توان کمک کرد. پس زمان و انرژی خود را روی بهبود فردی متمرکز نمایید.

کدام روابط را باید خاتمه داد؟
اگر در یک رابطه احساس عشق، دوستی و مهربانی کمتر است و احساس خشم، عصبانیت، تنش و ناراحتی بیشتر دیده می‌شود، آن رابطه، یک رابطه‌ی مناسب به‌حساب نمی‌آید. اگر به مرحله‌ای رسیده‌اید که باید در مورد ادامه‌ی رابطه یا پایان دادن به آن تصمیم بگیرید به این موارد توجه کنید:
– ویژگی‌های مثبت و منفی طرف مقابل را لیست کنید و ببینید که آیا این رابطه ارزش ادامه دادن دارد یا خیر؟
اگر ویژگی‌های منفی بیشتر از ویژگی‌های مثبت است و رابطه‌ی شما اغلب بااحساس بد، ناامنی و دلخوری همراه است و بیشتر باید مشکلات و ناملایمات را تحمل‌کنید تا طعم شیرین یک رابطه لذت‌بخش را، به آن رابطه خاتمه دهید.
– اگر می‌بینید اغلب مهربانی‌ها و کمک‌های شما دیده نمی‌شود یا به‌راحتی فراموش می‌شود و به‌جای سپاسگزاری، به شما کم‌توجهی شده، ایرادات شما جستجو می‌شود و در مواقع لزوم یاری و پشتیبانی کردن از شما، فراموش می‌شود، بدانید که این رابطه ارزش ادامه دادن را ندارد.
اگر طرف مقابل از بستگان نزدیک شما است یا به هر دلیلی نمی‌توانید با او قطع رابطه کنید، سعی کنید به‌تدریج رابطه‌ی خود را با او به حداقل ممکن برسانید تا کمتر دچار آسیب شوید و بتوانید زندگی بهتری را تجربه کنید.
یکی از مواردی که باعث تضعیف عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس انسان می‌شود، وجود رابطه‌های سمی در زندگی است. این روابط به مرور زمان، احساس ارزشمندی را در شما کاهش و احساس ترس، شکست و ناکامی را در شما افزایش می‌دهد.
اگر از تنها ماندن می‌ترسید، بدانید که ارتباطات نامطلوب همچنان در زندگی شما مشاهده خواهد شد. مطمئن باشید با محافظت از خودِ ارزشمندتان و تقویت عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس، نه‌تنها، تنها نمی‌مانید بلکه افراد مناسب‌تری راهشان را به زندگی شما پیدا خواهند کرد و ارتباطات مناسب، لذت‌بخش و همراه با احترام و آرامش را تجربه خواهید نمود.

 

منبع: کتاب شاه‌کلیدهای مسیر تکامل

4.5 ستاره از 31 رأی
آیا این مطلب را می پسندید؟
https://karoonmedia.ir/?p=14991
اشتراک گذاری:

نظرات

0 نظر در مورد با چه افرادی باید قطع رابطه کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی را با صفحه کلید انگلیسی پاسخ دهید *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

عبارت‌های کلیدی (Keywords)‌: با چه کسانی باید قطع ارتباط کرد, با این افراد قطع رابطه کنید, چگونه با افراد نامناسب قطع رابطه کنیم, با افرادی که این ویژگیهای شخصیتی را دارند قطع رابطه کنید, چگونه با عضوی در خانواده که به شما آسیب می زند قطع رابطه کنید, شیوه‌های قطع ارتباطات غیرمفید, چه زمانی باید یک رابطه را تمام کرد, ترک رابطه سمی, قطع رابطه سمی, قطع رابطه با افراد نامناسب