در پژوهشی از زوجهای مختلف پرسیدند:
آخرین باری که با هم بحثتان شد کِی بود و نتیجهاش چه شد؟ الآن سَرِ چه چیزهایی باهم اختلافنظر دارید؟ به نظرتان حق با کیست و چرا؟
بررسی پاسخها نشان داد سلامت یک رابطه نهتنها در اوقات خوشی و بگوبخند بلکه هنگام بحث و مشاجره در مورد اختلافات زندگی نشان داده میشود.
مهمترین شاخصی که میشود با آن سلامت یک رابطه را مشخص کرد این است که ببینید شدت میل طرفین به راهاندازی جنگ قدرت و برنده شدن در بحثها چقدر است؟
آیا خودشان را در یک رقابت مسموم برای پیروزی بر طرف مقابل میبینند یا اینکه خودشان را با دیگری همتیمی میدانند و میخواهند طرف مقابل را از نظرات و انتخابشان آگاه کنند؟
در یک رابطهی سالم، طرفین باید به این نکته توجه کنند که انجام یک کار، رفتن به یک مکان یا برقراری یک رابطه، چه محاسن و معایبی دارد و برای هم حق انتخاب قائل باشند. البته مسئولیت نتایج حق انتخابشان را هم باید به عهده بگیرند.
در یک رابطهی سالم، هیچکس نباید تلاش کند که طرف مقابلش را به سلیقهی خودش عوض کند. هر کس حق دارد خودش باشد و انتخابهای خودش را داشته باشد حتی اگر مخالف نظر طرف مقابل باشد.
باید خیلی تمرین کنیم تا بتوانیم نظرات متفاوت را بپذیریم. در حرف آسان است اما در عمل بسیار سخت!
در یک رابطهی سالم، طرفین باید سر چیزهای جزئی و غیرمهم گذشت کنند، حتی اگر مخالف نظرشان باشد. مثلاً یکی میگوید صندلی را توی پذیرایی بگذاریم و دیگری میگوید باید توی اتاقخواب باشد و خیلی چیزهای پیشپاافتادهای از این دست.
جالب اینجاست که اگر این رفتار را در زندگی دیگران ببینیم به آن میخندیم اما اگر توی زندگی ما پیش بیاید ممکن است داستانها درست کند!
در یک رابطهی سالم، باید رعایت احترام، توجه و ابراز عشق، سازش و گذشت، حمایت و پشتیبانی، رعایت حریم خصوصی و استقلال رأی و تلاش برای بهبود زندگی دوطرفه باشد. حرکت در جاده یکطرفه سرانجامی ندارد. بعضی افراد تصور میکنند همیشه باید طرف مقابل پیشقدم اتفاقات خوب باشد و خودشان هیچ تلاشی در این زمینه نمیکنند. این باور اشتباهی است که باید اصلاح شود.
در یک رابطهی سالم باید از رفتارها و بیان صحبتهای تنشزا خودداری کرد. اگر نمیدانید چطور خواستههای خودتان را بیان کنید که تنش ایجاد نشود، روش صحیحش را یاد بگیرید. سعی کنید بدون تهدید، تحقیر، توهین، توبیخ و سرزنش، نظر یا انتخاب خودتان را اعلام کنید در غیر این صورت طرف مقابل حالت دفاعی میگیرد و به خواستههای شما توجهی نمیکند.
یکی از چیزهایی که میتواند یک رابطهی سالم را نابود کند وجود «احساس نارضایتی و ناسپاسی در زندگی» و القاء حس «تو خوب نیستی» به طرف مقابل است که بهراحتی میتواند آرامش خانواده را مختل کند. اگر زندگی خودتان را با دیگران مقایسه میکنید و داشتهها و نعمتهای زندگیتان را نمیبینید و برای مسائل زندگیتان دنبال مقصر میگردید بدانید که دارید با دست خودتان رابطه سالمتان را نابود میکنید.
یک رابطهی سالم با تلاش، تمرین، صبر و رعایت اخلاق به دست میآید نه با غرزدن، پرخاش کردن، قهر کردن، بدوبیراه گفتن، مقایسه کردن، غیبت کردن، داشتهها را ندیدن و ناسپاسی کردن، تلافی کردن یا دیگران را مقصر جلوه دادن، گفتن این مشکل خودت است به من مربوط نیست، درک نکردن وضعیت اقتصادی موجود و انرژی منفی تولید کردن. در یککلام با آموزش، یادگیری و تمرین و انسان واقعی شدن به دست میآید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.