تاریخچه
اصطلاح فریلنسر (Freelancer) بارها و بارها توسط والتر اسکات (Walter Scott) در رمان مشهور آیوانهو (Ivanhoe) به کار برده شده است. این لغت به جنگجویان مزدور قرونوسطایی اشاره دارد که هیچگونه تعهدی به خاندان سلطنتی یا اشرافزادگان نداشتند و فقط در قبال مبالغی که دریافت میکردند میجنگیدند.
بعدها لغتنامهی انگلیسی آکسفورد، واژهی فریلنس (Freelance) را جزو افعال دستهبندی نمود. بااینحال، امروزه لغت فریلنس به شکل فعل، اسم، صفت و حتی قید در زبان انگلیسی کاربرد دارد.
در این مطلب قصد داریم دربارهی کسب درآمد به روش فریلنس صحبت کنیم.
فریلنسینگ چیست و فریلنسر کیست؟
فریلنسینگ (Freelancing) در لغت به معنای خوداشتغالی، آزادکاری یا پیمانکاری است و فریلنسر (Freelancer) به شخصی گفته میشود که خوداشتغال بوده و لزوماً تعهد بلندمدتی به شرکت، سازمان یا مجموعهای خاص ندارد بهعبارتدیگر، فریلنسر به افرادی گفته میشود که با استفاده از دانش و مهارتی که به دست آوردهاند، انجام خدمات یا اجرای پروژههایی را، به صورت کارمزدی از طریق اینترنت قبول میکنند و بعد از انجام نیز از طریق اینترنت برای سفارشدهنده ارسال میکنند.
مهمترین موضوعی که در این کار مطرح است، ارائه محصول یا خدمات و کسب درآمد از طریق اینترنت است و بهصورت قراردادی، پیمانکاری یا در قبال مبلغی مشخص، صرفاً بابت فعالیت انجامشده، با مخاطب یا مشتری توافق کرده و به ارائه محصول یا خدمات میپردازد.
یک فریلنسر باید چه ویژگیهایی یا چه مهارتهایی داشته باشد؟
این فرصت برای افرادی که دارای هر نوع تخصص، دانش یا مهارتی هستند که بتوانند از طریق اینترنت به ارائه خدمات بپردازند، مهیا است، به همین خاطر اگر فکر میکنید دارای دانش یا مهارتی هستید که میتوانید از طریق اینترنت ارائه کنید، دست به کار شوید و از آن کسب درآمد کنید. مانند طراحی، برنامهنویسی، مترجمی، انیمیشنسازی، خبرنگاری، ارائه خدمات مبتنی بر متن (نویسندگی، ویراستاری، مقالهنویسی، تولید محتوا و …) و سایر خدماتی که میتوان بهصورت اینترنتی از طریق وبسایت، وبلاگ، ایمیل، پیامرسانها و غیره ارائه کرد.
خودتان را دستکم نگیرید و محدود نکنید. در این بستر تقریباً برای اغلب انسانها جای کار هست، کافی است روش انجامش را یاد بگیرید. حتماً لازم نیست در سایتهایی که برای این کار طراحی شده است فعالیت کنید. میتوانید با راهاندازی وبسایت، وبلاگ یا تبلیغ در سایر وبسایتها، بازاریابی کنید و به ارائه خدمات بپردازید.
این کارر چقدر زمان نیاز دارد؟
به نظر میآید این کار برای کسانی که شاغل نیستند، خانهدار هستند، دانشجو یا دانشآموز هستند مهیاتر باشد اما واقعاً اینچنین نیست و همهی کسانی که وقت آزاد دارند یا میتوانند وقت خود را مدیریت کنند یا حتی افرادی که در بخشی از روز، وقت آزاد دارند، میتوانند با فراگیری دانش یا مهارتی خاص، کسب درآمد کنند و از این طریق وضعیت اقتصادی خود را بهبود بخشند.
چه وبسایتهایی در این حوزه فعالیت میکنند؟
در ایران وبسایتهایی مانند پارس کدرز، پونیشا، انجام میدم و … در این حوزه مشغول فعالیت هستند.
درآمد این کار چقدر است؟
از طریق اقداماتی که توسط فرد انجام میشود، میتوان در این حوزه، هم درآمد ریالی داشت و هم درآمد ارزی.
درآمد در این کار بستگی به دانش، مهارت، تجربه، رزومه و نمونه کارهای انجامشده، تبلیغات، ارتباطات، بازاریابی و سایر مواردی دارد که میتواند در این زمینه مؤثر باشد. درآمد این کار، روزبهروز افزایش پیدا خواهد کرد. البته بستگی به تصمیمات و فعالیت شما دارد. شما میتوانید با افزایش توانمندیها، مهارتها و دانش خود، از راهها و کانالهای مختلف کسب درآمد کنید و وضعیت اقتصادی خود را بهبود بخشید.
توصیه برای کسانی که رزومهی مناسب ندارند چیست؟
کسانی که رزومهی مناسب ندارند سعی کنند همراه با افزایش دانش و مهارت، با کارهای رایگان، خیرخواهانه و خداپسندانه برای دوستان، آشنایان یا مؤسسات آموزشی، دانشگاهی یا شرکتهای خصوصی، به تهیه رزومه مناسب بپردازند و به آینده امیدوار باشند، به خاطر اینکه آنچه در بهبود اوضاعشان در آینده مؤثر است کیفیت کارهایی است که انجام میدهند.
اگر خوب کار کنید، زمانی خواهد آمد که فرصت انجام سفارشهای رسیده را نخواهید داشت و مجبور خواهید بود کارها را به دوستان و اطرافیان سرازیر کنید، یا شاید تصمیم خواهید گرفت، سفارشها را بهصورت اشتراکی و چندنفره انجام دهید.
پیشنهادهای ما
– پیشنهاد میکنیم در یک یا چند زمینه خاص متخصص شوید، چراکه افراد متخصص بسیار بیشتر از افراد متوسط، میتوانند کسب درآمد کنند.
– همیشه سعی کنید بهروز باشید و با علم روز پیش بروید، به دلیل اینکه جهان برای کسانی که با علم روز پیش میروند جای بهتری خواهد بود.
– هر چه رزومه شما پربارتر، فنیتر و بهروزتر باشد، میزان خدماتی که میتوانید بدهید بیشتر شده و درآمد شما افزونتر خواهد شد.
– سعی کنید علاوه بر راهاندازی وبسایت یا وبلاگ شخصی، در وبسایتهایی که در این زمینه فعالیت میکنند عضو شوید و فعالیت کنید.
– برای کسانی که علاقهمند هستند که در زمینهی برنامهنویسی فعالیت کنند پیشنهاد میشود که در یکی از زمینههای برنامهنویسی تحت وب یا برنامهنویسی تلفن همراه متخصص شوند، به دلیل اینکه در این دو زمینه بازار کار و سفارشهای بسیاری مهیا است و میتوان تا سالها از آن کسب درآمد کرد.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.