متأسفانه بین مردم مشهور شده که ماه صفر نحس است، بهخصوص آخرین چهارشنبه ماه و برای رفع نحوست آن باید حتماً ادعیهای خواند یا صدقه داد.
باید توجه نمود، زمانی که به منابع روایی رجوع میکنیم، هیچگونه حدیث یا روایتی مبنی بر تأیید نحوست ماه صفر نمییابیم.
معنای صفر چیست؟
در زمان جاهلیت، مردم پس از ماه محرم که جنگ در آن حرام بود، به جنگ روی میآوردند. این امر باعث خالی شدن خانهها از افراد میشد، به همین دلیل آن را «صفر» به معنای «تهی و خالی» نامگذاری کردند.
آیا ماه صفر واقعاً نحس است؟
شیخ عباسی قمی (رحمتالله علیه)، صاحب مفاتیحالجنان در ابتدای اعمال ما صفر میگوید: بدان که این ماه به نحوست معروف است. ایشان نیز صرفاً شهرت این امر را بیان میکند و هیچ روایتی در تأیید این مطلب نیاورده است.
علامه مجلسی (رحمتالله علیه) نیز در کتاب «زادالمعاد» که کتابی شبیه مفاتیح است در ابتدای بحث ماه صفر مینویسد:
این ماه مشهور به نحوست و شومی است و من در احادیث امامیه چیزی که دلالت بر نحوست این ماه داشته باشد، ندیدهام و صرفاً در برخی روایات غیرمعتبر عامه این مطلب آمده است.
و اما در مورد روایتی که منسوب به پیامبر کردهاند.
(سبحانالله یا فارِجَ الهَمّ وَ یا کاشِفَ الغَمّ، فَرِّج هَـمّی وَ یَسّر اَمری وَ ارحِم ضَعفی وَ قِلَـّةَ حیلَتی وَ ارزُقنی حَیثَ لا اَحتَسِب یا رَبَّ العالَمین)
این مطلب حدیث نیست و فقط در مفاتیح بهعنوان دعا معرفی شده و منبع آنهم ذکر نشده است و الفاظ آن از دعاهای مختلف گرفته شده است.
دعا کردن با این عبارات مانعی ندارد چون مضمون خوبی دارد اما نسبت دادن آن به پیامبر و از زبان پیامبر ترویج كردن تا زمانی كه به صحت سند آن يقين نداريم، اصلاً کار صحیحی نیست.
لطفاً حدیثهایی که در اینترنت مشاهده میکنید تا زمانیکه صحت آنها را در منابع معتبر روایی بررسی نکردهاید، نپذیرید و انتشار ندهید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.