کتاب عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس، شاه‌کلیدهای مسیر تکامل
قیمت‌های باورنکردنی قالب آماده‌ی پایان‌نامه
تخفیفات ویژه‌ی خدمات پژوهشی
0
0

مهمتری دلایل نیاز به وجود یک مربی و راهنما

مربی‌ها، کسانی هستند که همه به آنها نیاز دارند. آن‌ها آنچه را که تو قصد انجامش را داری، قبلاً انجام داده‌اند و می‌دانند چگونه بر مشکلات غلبه کنند. اما متأسفانه اکثر مردم بدون داشتن مربی، دست بکار می‌شوند. مربی‌ها بسیار ارزشمند هستند، آن‌ها زمان زیادی صرف افزایش مهارت‌های خود نموده‌اند پس دارای تجارب و اطلاعات باارزشی هستند که برایمان سودمند است.

مربی‌ها در بسیاری از موارد، حتی مواردی که فکرش را هم نمی‌کنید که چقدر به وجود یک مربی نیازمندید، می‌توانند به تو کمک کنند. یکی از جنبه‌های نادیده گرفته شده در راه اندازی کسب و کار، ذهنیت شما است. یک مربی علاوه بر کسب‌وکار، در زندگی‌مان نیز می‌تواند ما را راهنمایی کند. داشتن یک مربیی خوب جهت نشان دادن راه‌های مواجه با مشکلات پیش رویمان در بلندمدت بسیار برایمان سودمند است و  موجب می‌شود تا با اطمینان خاطر قدم‌هایمان را برداریم.

1.    از تجربه‌ آنها استفاده کنید
تجربه یکی از باارزش‌ترین (اگر نگوییم باارزش‌ترین) دارایی‌های هر شخص محسوب می‌شود و برای کسب‌وکار می‌تواند بسیار حیاتی باشد. او تنها کسی است که می‌تواند در مورد تجربه‌هایش صحبت کند یا بنویسد و مایل است آنها را در اینترنت به اشتراک بگذارد (ممکن است آن‌ها تنها تمایل داشته باشند بخشی از تجربیاتشان را به اشتراک‌ بگذارند). پس با داشتن یک مربی، می‌توانید از تجربیاتشان استفاده کنید و آن‌ها را عملاً در زندگی خود به‌کارگیرید.

2.    از شبکه‌ی ارتباطی آنها بهره‌مند شوید
داشتن مهارت کافی در برقراری روابط کاری، یک فاکتور بسیار اساسی است که کارآفرین را قادر می‌سازد کسب‌وکار خود را مدیریت کند. اگر با افراد مناسب آشنا نباشید نمی‌توانید شغل خود را آن‌گونه که می‌خواهید انجام دهید. داشتن یک مربی خوب که درزمینه‌ی مشابه با شغل تو در فعالیت است، برای کسب‌وکارمان بسیار سودمند است چراکه آن‌ها می‌توانند با افرادی که برایشان کارکرده‌اند در ارتباط باشند و می‌دانند که کدام‌یک از آن‌ها بهترین کار را با کمترین پول ممکن برایشان انجام داده است.
پس در یک‌کلام این روابط ماست که ارزش واقعی کسب‌وکارمان را تعیین می‌کند.

3.    احتمال موفقیتمان افزایش می‌یابد
وقتی‌که به آمار کسب‌وکارهای جدید و اینکه چقدر دوام آورده‌اند نگاه می‌کنید، متوجه می‌شوید که بر اساس SBA  (مدیریت کسب‌وکارهای کوچک) 30 درصد از کسب‌وکارهای جدید برای 24 ماه دوام می‌آورند، 50 درصد از آن‌ها برای 5 سال. آنگاه وقتی به آمار کسب‌وکارهای هدایت‌شده نگاهی می‌اندازیم، مشاهده می‌کنیم که 70 درصد از آن‌ها برای بیش از 5 سال دوام آورده‌اند.

4.    می‌توانند مانع اشتباهات پرهزینه شوند
هیچ‌وقت شرایط برای همیشه آرام نمی‌ماند. مخصوصاً اشتباهاتی که در کسب‌وکارتان رخ می‌دهد، می‌توانند برایتان بسیار گران تمام شوند. در چنین شرایطی یک مربی می‌تواند شما را قبل از اینکه مرتکب اشتباه شوید، از ادامه مسیر باز دارد. او همچنین می‌تواند هنگام مواجه‌شدنتان با مشکلات، به شما کمک نماید. یک مربی ازنظر مالی برایتان بسیار مفید خواهد بود.

5.    آن‌ها می‌توانند به لحاظ عاطفی کنارت باشند
زمانی که شما به‌تنهایی با مشکلات روبه‌رو می‌شوید، علاوه بر اینکه ممکن است موجب شود تا از ادامه راه ‌دست بکشید، در بهره‌وری شما نیز اثرات منفی می‌گذارد. داشتن یک مربی خوب به شما کمک می‌کند تا در برابر مشکلات مقاوم بوده و در مواجه با آن‌ها با سربلندی و اطمینان عمل نمایید. کارآفرینان معمولاً زمانی که نتوانند به اهداف خود دست یابند، افسرده شده یا دچار استرس‌های ناشی از کسب‌وکارشان می‌شوند. این چیزی است که هیچ‌وقت در موردش صحبت نمی‌شود بنابراین داشتن مربی می‌تواند به همان اندازه که برای کسب‌وکارمان مفید است، موجب سلامتی و نشاط کارآفرین نیز گردد.

6.    مسئولیت‌پذیری و اطمینان خاطر
یکی از مواردی که می‌تواند در افراد ایجاد انگیزه کند، مسئولیت‌پذیری است. زمانی که شما مربی دارید می‌توانید با او در مورد اینکه چه‌کارهایی و چه موقع می‌خواهید انجام دهید، صحبت کنید. مسئولیت‌پذیری به‌طور ناخودآگاه موجب ایجاد انگیزه و حرکت به سمت خواسته‌هایتان می‌گردد به‌گونه‌ای که اجازه نمی‌دهی کسی شما را از انجام آن‌ها منصرف کند. برای داشتن و تقویت حس مسئولیت‌پذیری‌تان، نیاز به یک مربی دارید تا به شما بگوید کاری که می‌کنید درست است یا اگر از کار خود مطمئنید، شما را از ادامه مسیر اشتباه بازدارد و مسیر درست را که سودمند است به شما نشان دهد.

7.    افراد موفق و مربی‌های آن‌ها
اکثر کارآفرینان بر این باورند که آن‌ها باید به‌تنهایی کسب‌وکار خود را اداره کنند و هیچ‌کس به آن‌ها کمک نمی‌کند درحالی‌که این ذهنیت اشتباه است. حتی موفق‌ترین افراد نیز در اداره کسب‌وکار خود مربی داشته‌اند. در ادامه با تعدادی از افراد مؤثر که مربی نیز داشتند، آشنا می‌شوید …

ابر مجری رسانه‌ها که برای نمایش تلویزیونی‌اش به نام خودش یعنی نمایش Oprah Winfrey بسیار معروف است نیز توسط Maya Angelou نویسنده و شاعر راهنمایی شده است. Winfrey می‌نویسد او جهت راهنمایی من در مهم‌ترین سال‌های زندگی‌ام در کنارم بود. دنیا او را به‌عنوان شاعر می‌شناسد اما از نظر من او یک معلم واقعی بود. یکی از بهترین درس‌هایی که از او گرفتم این بود که وقتی یاد می‌گیری، بیاموز و وقتی به دست می‌آوری، ببخش. با اطمینان می‌گویم که Maya Angelou بیشتر از اینکه برایم مربی کسب‌وکار باشد، یک مربی شخصی است.

Mark Zuckerberg مدیرعامل ارشد Facebook توسط Steve Jobs راهنمایی ‌شده است. آن دو در اوایل شکل‌گیری Facebook باهم در ارتباط بودند و به‌طور منظم باهم قرار می‌گذاشتند تا در مورد کسب‌وکار و شیوه‌های مدیریت باهم صحبت کنند. Zuckerberg می‌گوید “اوایل که اوضاع زیاد خوب پیش نمی‌رفت، در حقیقت با مشکل مواجه شده بودیم و خیلی از مردم نیز خواستار خریدن Facebook بودند، من با Steve Jobs قرار گذاشتم و او به من گفت برای اینکه دوباره با آنچه به‌عنوان مأموریت شرکت خود تعیین کرده‌ام، ارتباط برقرار کنم، باید به هند بروم و معبدی را که او نیز در اوایل دوران تکامل شرکتش اپل، درست زمانی که داشت در مورد رویاهایش برای آینده فکر می‌کرد به دیدنش رفت، ببینم.”  در حال حاضر ارتباط او با من فراتر از یک مربی برای کسب‌وکار است و Steve فراتر از یک مربی شغلی به Mark کمک می‌کرد.

بنیان‌گذار شرکت مایکروسافت Bill Gates توسط یکی از بزرگان کسب‌وکار به نام Warren Buffett راهنمایی می‌شد. به‌عنوان ثروتمندترین فرد جهان، فکر می‌کنی که او نیاز به مربی ندارد. بهترین فردی که می‌تواند ثروتمند فرد دنیا را راهنمایی کند، چه کسی است؟ دومین فرد ثروتمند جهان. Gates و Buffet ارتباط نزدیکی باهم داشتند و هم ارتباط شخصی و هم حرفه‌ای. هرچند در ابتدا ارتباطشان این‌گونه نبود و Buffet دوست نداشت با Gates  جوان ارتباطی داشته باشد.

بهترین کار در موفقیت کسب‌وکار داشتن مربی است، آن‌ها به زیروبم کسب‌وکار به‌خوبی آشنا هستند و می‌دانند در هنگام مواجهه با موانع چطور راهنمایی‌تان کنند. از تجربه آن‌ها استفاده کنید، آن‌ها می‌دانند چگونه شما را کمک کنند  تا حتی به سطحشان برسید یا به سمت بهترین مسیری که شما را به هدفتان می‌رساند، راهنمایی کنند. پس اگر زمانی این فرصت را پیدا کردید که یک مربی داشته باشید، مطمئن شوید که آن را هدر نمی‌دهید.   

ترجمه: زهرا سجادی
بهبود ترجمه و ویراستاری: حسین جوانمردزاده

5 ستاره از 3 رأی
آیا این مطلب را می پسندید؟
https://karoonmedia.ir/?p=2059
اشتراک گذاری:

نظرات

0 نظر در مورد مهمتری دلایل نیاز به وجود یک مربی و راهنما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

عبارت‌های کلیدی (Keywords)‌: نیاز به مربی, نیاز انسان به مربی, نیاز به راهنما, نیاز به راهنمایی, نیاز به منتور, نقش منتور در زندگی, به راهنمایی نیاز دارید, منتور کیست و چه کسانی به منتور نیاز دارند, منتورینگ چیست و منتور کیست, چگونه یک منتور خوب انتخاب کنیم, منتور کیست و چگونه یک منتور خوب باشیم, مهم ترین ویژگی های یک منتور عالی چیست