عزتنفس به چه معناست؟ داشتن عزتنفسِ مناسب چه اهمیتی دارد؟
برای دیدن توضیحات تکمیلی روی این لینک کلیک کنید
عوامل و نشانههای پایین بودن عزتنفس چیست؟
– مقایسه کردن خود با دیگران
– لایق و ارزشمند ندانستن خود برای کسب موقعیتهای بهتر در زندگی
– داشتن احساس بد نسبت به خود و اتفاقات زندگی
– دادن لقبهای بد به خود و دیگران
راههای تقویت عزتنفس چیست؟
– بهطور واقعی، خود را لایق و ارزشمند بدانید و از موقعیتهای بهتر در زندگی استقبال کنید.
– خود را با دیگران مقایسه نکنید.
– نگرش مثبت داشته باشید، احساس بد و منفی را از خود دور کنید و به آینده امیدوار باشید.
– به خود و دیگران لقبهای خوب بدهید.
– خود را بینقص ندانید و از اشتباهات خود بگذرید.
اعتمادبهنفس به چه معناست؟
اعتمادبهنفس به این معناست که به این باور برسیم که «توانایی یادگیری و انجام کار» را داریم. مثلاً اگر نمیتوانیم جلوی جمع صحبت کنیم، باور داشته باشیم که میتوانیم بهمرور، با آموزش دیدن و تمرین کردن، آن را یاد بگیریم و انجامش دهیم.
داشتن اعتمادبهنفس مناسب چه اهمیتی دارد؟
– انسان را برای یادگیری و اقدام، متعهد و نسبت به خود و آینده، امیدوار میکند.
– انگیزه و تلاش انسان را برای رسیدن به هدف مضاعف میکند.
– شجاعت فرد را بالابرده و باعث میشود، مواجهه با مسائل پیش رو و حل آنها را راهی برای رشد و تقویت تواناییهای خود بداند.
– افزایش توانایی یادگیری و انجام کار، باعث کاهش هزینههای زندگی و کاهش وابستگی به دیگران میشود.
عوامل و نشانههای پایین بودن اعتمادبهنفس چیست؟
– ترس از ابراز عقیده و صحبت کردن در جمع
– اعتماد نداشتن به خود برای انجام دادن کارها
– نبود برنامهریزی در زندگی
– اقدام نکردن، به خاطر ترس از شکست
– تنبلی کردن، دوری کردن از یادگیری، کسب تجربه و چالشهای جدید
راههای تقویت اعتمادبهنفس چیست؟
– از ابراز عقیده و صحبت کردن در جمع نترسید و بهمرور آن را تمرین کنید.
– با یادگیری و کسب مهارت برای انجام دادن کارها، اعتماد بیشتری به خود پیدا کنید.
– برای زندگی برنامه داشته باشید.
– به خاطر ترس از شکست، از اقدام کردن دوری نکنید. مطمئن باشید با اقدام و تمرین، توانایی شما برای انجام کارها بیشتر میشود.
– یادگیری، کسب تجربه و استقبال از چالشهای جدید را جزئی از برنامهی زندگی خود کنید و به افکار منفی و نگرانکننده توجه نکنید. این افکار، شما را از آینده ناامید و از اقدام و کسب تجربه منصرف میکنند.
آیا دیگران میتوانند اعتمادبهنفس ما را تقویت یا تضعیف کنند؟
دیگران میتوانند با ایجاد زمینهی مناسب برای یادگیری و کسب تجربه، موقعیتی را فراهم آورند تا شما بتوانید اعتمادبهنفس خود را تقویت کنید یا بالعکس افرادی که به شما اجازه نمیدهند یا شما را از یادگیری و کسب تجربه میترسانند، دانسته یا نادانسته، باعث میشوند اعتمادبهنفس، درون شما تضعیف شود.
بهمرورزمان باید سعی کنید وابستگی و تأثیرپذیری خود را از دیگران کاهش دهید تا اطرافیان، تأثیر کمتری در تقویت یا تضعیف اعتمادبهنفس شما داشته باشند.
آیا توانایی ما در انجام کارها، موجب تقویت اعتمادبهنفس میشود؟
هر اتفاقی که باعث شود این باور در شما تقویت شود که شما «توانایی یادگیری و انجام کار» را دارید، موجب تقویت اعتمادبهنفس شما خواهد شد.
آیا میتوانیم باعث تقویت اعتمادبهنفس در دیگران ازجمله همسر، فرزندان، دوستان یا همکاران خود شویم؟
اگر بتوانید زمینهای را فراهم آورید که دیگران بتوانند در کنار شما یا با حمایتهای شما، در موقعیت یادگیری و کسب تجربه قرار گیرند و این اتفاق، باور توانایی یادگیری و انجام کار، درون آنها ایجاد کند، باعث تقویت اعتمادبهنفس در آنها شدهاید.
چرا میگویند توجه به خبرها و اتفاقات بد یا فایلهای صوتی تصویری منفی باعث تضعیف عزتنفس و اعتمادبهنفس میشود؟ چطور این اتفاق میافتد؟
– توجه به خبرها و اتفاقات بد و فایلهای صوتی و تصویری منفی، احساس انسان را بد میکند. همین موضوع باعث میشود احساس نارضایتی در انسان بیشتر شده، امیدواری در انسان کمتر و تمرکز انسان از خواستهها و اهدافش منحرف شود. این اتفاق، عملگرایی را بهشدت در انسان کم کرده و بهتبع نتایج مثبت انسان را بسیار محدود میکند. درنتیجه باور ارزشمندی و توانایی کمتر شده و منجر به تضعیف عزتنفس و اعتمادبهنفس انسان میشود.
چطور میتوانیم اعتمادبهنفس خود را تقویت کنیم؟
قدم اول این است که قبول کنید شما هم مثل بقیهی افراد، کامل و بینقص نیستید و قدم دوم اینکه بپذیرید لازم است برای بهبود زندگی بیاموزید و با مثبت اندیشی و شجاعت، تجربه کنید و آموختههای خود را در عمل پیاده کنید تا مهارتهای موردنیاز را یاد بگیرید و بتوانید نسبت به خود و تواناییهای خود اعتماد بیشتری پیدا کنید.
باید باور کنید، هر کاری را میتوانید با آموزش، یاد بگیرید و مهارت آن را با تمرین، فرابگیرید. اگر کاری را خوب انجام ندادهاید به این معنی است که آن کار را خوب تمرین نکردهاید یا نکتهای را یاد نگرفتهاید، نه اینکه نمیتوانید. منفی فکر کردن نهتنها کمکی به شما نمیکند، بلکه باعث کاهش اعتمادبهنفس شما میشود؛ پس مثبت فکر کنید و به دنبال راهکارهایی برای بهتر شدن و رشد کردن باشید.
توصیه شما به فردی که درصدد تقویت عزتنفس و اعتمادبهنفس خود است، چیست؟
برای تقویت عزتنفس و اعتمادبهنفس همیشه تلاش کنید. عامل اصلی بسیاری از اتفاقات خوب در زندگی «عزتنفس و اعتمادبهنفس مناسب» و عاملی اصلی بسیاری از اتفاقات بد، «عزتنفس و اعتمادبهنفس نامناسب» است. تقویت این موارد نیاز به تمرین و ممارست دائمی دارد و غفلت از آن باعث تضعیف آنها و بروز مشکلات گوناگون در زندگی خواهد شد.
چه عواملی میتواند بهطور همزمان باعث تقویت عزتنفس و اعتمادبهنفس ما شود؟
– نتیجه گرا نباشید. بعضیاوقات شما تلاش خود را کردهاید اما نتیجه آنطور که مدنظر شما بوده نشده یا کمی متفاوت از آن شده است. به این موضوع توجه کنید که حرکت در مسیر رسیدن به هدف، شما را رشد داده و نسبت به قبل قویتر و بهتر شدهاید. همین کار باعث خواهد شد که با برنامهریزی مجدد و تلاش دوباره، هدفهای بهتری را تعیین و به بهتر از آن دست پیدا کنید.
– از موفقیتها و اتفاقات مثبت در زندگی خوشحال شوید و به خود پاداش دهید حتی شده با یک «آفرین» یا یک «شکلات».
– سپاسگزار باشید. با سپاسگزاری، تمرکز فرد بر روی الطاف و نعمتهای خداوند قرار میگیرد و به انسان احساس ارزشمندی و رضایت میدهد و انگیزه انسان را برای یادگیری و انجام کارهای بعدی بیشتر میکند.
– ورزش کنید حتی اگر شده هفتهای یک جلسه. ورزش کردن علاوه بر ایجاد تعادل هورمونی در بدن، موجب شادابی روح و جسم میشود، فرد را ازلحاظ فیزیکی و ذهنی قویتر کرده و احساس ارزشمندی، توانمندی و رضایتمندی از زندگی را به ارمغان میآورد.
– دید مثبتی نسبت به مسائل داشته باشید. افراد مثبت اندیش، نسبت به خود و جهان پیرامون، احساس بهتری دارند و با امیدواری، بیشتر دست به اقدام میزنند، مهارتهای بیشتری کسب میکنند و درنتیجه دستاوردهای مثبت بیشتری را در زندگی به دست میآورند.
– خود را کامل ندانید اما دوست بدارید و با خود مهربان باشید. این کار باعث میشود احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید و با دیگران رابطه بهتری برقرار کنید. از اشتباهات خود بگذرید و به خود انگیزه و فرصت مجدد بدهید تا بتوانید دانش بیشتری کسب کنید و دست به اقدام مجدد بزنید.
آیا انجام عملهای زیبایی مانند عمل بینی، نشانهی پایین بودن عزتنفس فرد است؟
برخی عملها ضروری است و علت درمانی دارد یا مشکل جدی در زیبایی فرد محسوب میشود اما بعضی عملها صرفاً به خاطر زیباییِ بیشتر انجام میشود. در این مورد، نظر افراد مختلف متفاوت است.
به نظر بنده، پاسخ این سؤال بستگی به علت این عمل دارد. اگر این عمل به خاطر جلب نظر، توجه یا مهرِ دیگران انجام شود یا اگر به خاطر شرایط و ظاهر فعلی، به خود نسبتهای بد میدهد و جهت حضور در اجتماع برای خود محدودیتهایی ایجاد میکند و احساس ارزشمندی و روال طبیعی زندگی را منوط به این عمل زیبایی میداند، نشاندهنده ضعف عزتنفس است اما اگر به این خاطر انجام شود که فرد بخواهد نسبت به خود احساس بهتری پیدا کند و در زندگی رضایتمندی بیشتری را تجربه کند، نشانهی ضعف عزتنفس نیست.
جذابیت تنها وابسته به ظاهر انسان نیست بلکه بیشتر وابسته به زیبایی درون، افکار، رفتار و انرژی مثبتی است که تولید میکند. سعی کنید روی خودارزشمندی و احترام به خود کار کنید و خود را آنطور که هستید دوست داشته باشید. این طرز فکر و سبک زندگی باعث میشود زندگی بهتری را تجربه کنید.
وقتی با خود در صلح باشید، وقتی ارزشهای خود را به ظاهر خود پیوند نزنید و به ویژگیهای درونی که قابل بهبود است پیوند بزنید، زندگی فوقالعادهای خواهید داشت.
درصورتیکه سؤال دیگری دارید در بخش دیدگاهها بنویسید تا در اولین فرصت به آن پاسخ داده شود.
پاسخ به سوالات ارسالشده از طریق پیامرسانها در کانال ایتا، بله، تلگرام و پیج اینستاگرام کارون مدیا
ایتا * بله * تلگرام * اینستاگرام
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.